Συγκρίνετε εδώ τις διάφορες μάρκες

Ευρωπαϊκή ετικέτα – Σύγκριση μαρκών

               Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή του ThesElastika.gr για να συγκρίνετε τις διάφορες μάρκες ελαστικών στη διάσταση που θέλετε, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή ετικέτα. Από τις 1 Νοεμβρίου 2012, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, όλα τα ελαστικά που πωλούνται στην Ευρώπη φέρουν μια ειδική ετικέτα που βαθμολογεί τις επιδόσεις τους. Τα ελαστικά κατατάσσονται ως προς την ενεργειακή τους αποτελεσματικότητα, την ικανότητα τους να φρενάρουν στο βρεγμένο και τα επίπεδα του εξωτερικού θορύβου.

Ποιός όμως, βαθμολογεί τα ελαστικά και πώς;

Ο κάθε κατασκευαστής ή εισαγωγέας έχει την ευθύνη να βαθμολογήσει τα ελαστικά του σύμφωνα με ένα αυστηρό σύστημα δοκιμών, ώστε να υπάρχει αξιόπιστη κατάταξη και οι καταναλωτές να είναι σε θέση να συγκρίνουν τα διάφορα ελαστικά και μάρκες. Τα κράτη μέλη της Ε.Ε. δεσμεύεται να διασφαλίζει ότι οι δοκιμές πραγματοποιούνται σωστά.

Αναλυτικά οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι οι εξής:

Μέτρηση εξοικονόμησης καυσίμων. Κατά τη κύλιση των ελαστικών στο δρόμο, υπάρχει ένας βαθμός αντίστασης, ο οποίος έχει επιπτώσεις στην ποσότητα του καυσίμου που καταναλώνεται. Εάν λοιπόν, τα ελαστικά έχουν χαμηλή αντίσταση κύλισης, το αυτοκίνητο θα καταναλώνει λιγότερα καύσιμα. Η δοκιμή: Το ελαστικό κυλάει σε μια περιστρεφόμενη επιφάνεια σε συνθήκες μέσης χρήσης. Προσομοιώνεται οδήγηση με 80 km/h και με φορτίο ίσο με το 80% του δείκτη φορτίου του αυτοκινήτου.

Μέτρηση φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα. Και πάλι σε συνθήκες μέσης χρήσης, ένα όχημα φρενάρει και με τα τέσσερα ελαστικά και με χρήση ABS, από τα 80km/h στα 20km/h. Η θερμοκρασία δοκιμής για τα θερινά ελαστικά είναι μεταξύ 5° και 35°C και για τα χειμερινά από 2° εως 20°C. Το ύψος του νερού είναι μεταξύ 0,5mm και 1,5mm.

Μέτρηση εξωτερικού θορύβου. Η μέτρηση γίνεται σε ντεσιμπέλ, με ένα μικρόφωνο τοποθετημένο στην άκρη της πίστας και αυτοκίνητο που διέρχεται με 80km/h.

Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα μας επιτρέπει λοιπόν να συγκρίνουμε διάφορα ελαστικά, ανεξαρτήτου μάρκας, τιμής ή προέλευσης, και καθαρά με στοιχεία απόδοσης.

Εκπτωτικό κουπόνι

Κουπόνι Προσφοράς -10%
για όλους τους χρήστες του ThesElastika.gr για την αγορά καινούργιων ελαστικών σε όλο το δίκτυο συμβεβλημένων βουλκανιζατέρ. Η έκπτωση ισχύει για τα ελαστικά Michelin, GoodYear, Bridgestone, Pirelli, Aeolus και Continental και ισχύει από τους επίσημους τιμοκαταλόγους των εταιριών.  Απλά συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και εκτύπωσε το κουπόνι σου!

©2014 Powered by Neoweb, a unit of Inventics Corporation