Αλλάζει η “Πράσινη Κόλαση”Μετά από ενδελεχή μελέτη που ήταν απαραίτητη ύστερα από το δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή θεατή στον αγώνα αντοχής του παλιού Νίρμπουργκρινγκ, οι ιδιοκτήτες της πίστας ανακοίνωσαν αλλαγές και αποφάσισαν την άρση της απαγόρευσης επίτευξης ρεκόρ από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ωστόσο, εύλογα στόχος της Capricorn Nurburgring GmbH ήταν να μην αλλοιωθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της “Πράσινης Κόλασης”. Έτσι σε συνεργασία με την ADAC, κατέληξαν σε μία σειρά αποφάσεων για αναβάθμισης της πίστας τις οποίες έχουν ήδη παρουσιάσει στην παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού και αναμένουν την έγκρισή της.

Συγκεκριμένα, κατέληξαν σε 16 αναβαθμίσεις που όλες αφορούν στην ασφάλεια. Ανάμεσα σε αυτές είναι η απόφαση να υπάρχει “νεκρή ζώνη” για τους θεατές στη στροφή “Schwedenkreuz”, πως θα τοποθετηθούν επιπλέον φράκτες ασφαλείας αλλά και νέο οδόστρωμα σε σημεία που έχει καταπονηθεί από την εκτεταμένη χρήση της πίστας και έχουν δημιουργηθεί αναπηδήσεις.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της πίστας και γνωστός οδηγός αγώνων Hans-Joachim Stuck, ανέφερε: “Όλες οι πλευρές θέλουν να διασώσουν το Νόρντσλαϊφε και τη μοναδικότητα του. Όμως ταυτόχρονα, ξέρουμε πως πρέπει να βελτιώσουμε τα επίπεδα ασφαλείας.
Γι’ αυτό, ως διαχειριστές της πίστας, δουλέψαμε σκληρά για να καταλήξουμε σε αποτελεσματικά και λεπτομερή μέτρα που ευτυχώς είχαν πλήρη αποδοχή από το διοικητικό συμβούλιο“.

Αυτά είναι καλά νέα όχι μόνο για το κοινό που μπαίνει με τα αυτοκίνητά του στο παλιό Νίρμπουργκρινγκ αλλά και για τους κατασκευαστές, που θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις δοκιμές εξέλιξης των σπορ μοντέλων τους αλλά και το κυνήγι των ρεκόρ! Η άρση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ μέσα στο 2016. Συγκεκριμένα το οργανόγραμμα των υπευθύνων της πίστας αναφέρει έναρξη εργασιών τον προσεχή Νοέμβριο και πλήρη λειτουργία την Άνοιξη του νέου έτους.Για όλα τα νέα των ελαστικών μείνετε συντονισμένοι στο ThesElastika.gr

πηγή: newsauto.gr

Εκπτωτικό κουπόνι

Κουπόνι Προσφοράς -10%
για όλους τους χρήστες του ThesElastika.gr για την αγορά καινούργιων ελαστικών σε όλο το δίκτυο συμβεβλημένων βουλκανιζατέρ. Η έκπτωση ισχύει για τα ελαστικά Michelin, GoodYear, Bridgestone, Pirelli, Aeolus και Continental και ισχύει από τους επίσημους τιμοκαταλόγους των εταιριών.  Απλά συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και εκτύπωσε το κουπόνι σου!

©2014 Powered by Neoweb, a unit of Inventics Corporation