Εξαλλος ο Vettel, τι απαντάει η PirelliΈξαλλος εμφανίστηκε ο Sebastian Vettel στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα στο Σπα. Ο Γερμανός βρισκόταν στην τρίτη θέση και ακουλουθούσε στρατηγική ενός πιτ στοπ, έχοντας κάνει έναν πολύ καλό αγώνα. Δύο γύρους πριν από το τέλος το πίσω δεξιά του ελαστικό έσκασε, ενώ ο Vettel κινούνταν με 300 χλμ./ώρα. Ευτυχώς για τον ίδιο το μονοθέσιο έμεινε στην πίστα και δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα.

"Εάν αυτό συνέβαινε 200 μέτρα νωρίτερα, θα είχα καταλήξει στον τοίχο με 300 χλμ./ώρα. Η ποιότητα των ελαστικών είναι ανεπαρκής τα τελευταία χρόνια" ανέφερε ο τετραπλός παγκόσμιος πρωταθλητής. " Δεν υπήρχε κάποιο τρύπημα, το ελαστικό απλά ανατινάχτηκε."

Από τη μεριά της, η Pirelli στηρίχτηκε στην παρατεταμένη χρήση της ίδιας τετράδας ελαστικών. " Το Νοέμβριο του 2013, η Pirelli ζήτησε να εισαχθεί κανονισμός που να ορίζει τον μέγιστο αριθμό γύρων που μπορούν να πραγματοποιηθούν με το ίδιο σετ ελαστικών. Ζητήσαμε να μην επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται τα ίδια ελαστικά για περισσότερο από 50% του αγώνα (30% στην περίπτωση των μαλακών). Εάν αυτός ο κανονισμός είχε εφαρμοσθεί, οι οδηγοί θα περιορίζονταν στους 22 γύρους στο Σπα με την μέση γόμα."

Για την ιστορία ο Vettel, ακολουθώντας στρατηγική ενός πιτ στοπ, είχε πραγματοποιήσει 30 γύρους με τη μέση γόμα. Παράλληλα, την Παρασκευή των ελεύθερων δοκιμαστικών, παρόμοιο επεισόδιο είχε και ο Nico Rosberg, χάνοντας το ελαστικό του χωρίς προφανή λόγο.Για όλα τα νέα των ελαστικών μείνετε συντονισμένοι στο ThesElastika.gr

πηγή: Formula1.com


Εκπτωτικό κουπόνι

Κουπόνι Προσφοράς -10%
για όλους τους χρήστες του ThesElastika.gr για την αγορά καινούργιων ελαστικών σε όλο το δίκτυο συμβεβλημένων βουλκανιζατέρ. Η έκπτωση ισχύει για τα ελαστικά Michelin, GoodYear, Bridgestone, Pirelli, Aeolus και Continental και ισχύει από τους επίσημους τιμοκαταλόγους των εταιριών.  Απλά συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και εκτύπωσε το κουπόνι σου!

©2014 Powered by Neoweb, a unit of Inventics Corporation