Προχωράει η εξαγορά της Pirelli από την ChemChinaΗ Ιταλική χρηματιστηριακή αρχή Consob, ενέκρινε τις προσφορές της Κινέζικης ChemChina για την εξαγορά της Pirelli, προχωρώντας τη συμφωνία στο επόμενο επίπεδο και πολύ κοντα στην ολοκλήρωση.

Η Κινέζικη Εθνική Χημική Εταιρία (ChemChina), μέσω της θυγατρικής της Marco Polo Industrial Holding S.p.A., ελέγχει ίδη το 26,2% των μετοχών της Pirelli, και σύμφωνα με την αρχική προσφορά των 15€ ανά μετοχή, η εμπορική αξία της ιταλικής εταιρίας υπολογίζεται στα 8 δισ. δολάρια.

Τελικός σκοπός της ChemChina είναι να ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών της Pirelli και να ενώσει την παραγωγή της σε φορτηγά και αγροτικά ελαστικά με αυτή των δικών της θυγατρικών εταιριών με πρωταγωνίστρια την AEOLUS.

Όταν η συμφωνία ολοκληρωθεί, η ChemChina θα ελέγχει το 76,6% της Pirelli και η νέα εταιρία θα έχει ετήσιες πωλήσεις που θα αγγίζουν τα 3 δισ. δολάρια.

Για όλα τα νέα των ελαστικών μείνετε συντονισμένοι στο ThesElastika.gr

πηγή: tyrebusiness.com

Εκπτωτικό κουπόνι

Κουπόνι Προσφοράς -10%
για όλους τους χρήστες του ThesElastika.gr για την αγορά καινούργιων ελαστικών σε όλο το δίκτυο συμβεβλημένων βουλκανιζατέρ. Η έκπτωση ισχύει για τα ελαστικά Michelin, GoodYear, Bridgestone, Pirelli, Aeolus και Continental και ισχύει από τους επίσημους τιμοκαταλόγους των εταιριών.  Απλά συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και εκτύπωσε το κουπόνι σου!

©2014 Powered by Neoweb, a unit of Inventics Corporation