Βάθος πέλματος: Τι ισχύει, τι να προσέξουμεΤα ελαστικά είναι το μόνο στοιχείο επαφής του οχήματος με το οδόστρωμα και το σχέδιο του πέλματος του ελαστικού είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να παρέχει πρόσφυση στο φρενάρισμα, χειρισμό και κράτημα του οχήματος κατά την οδήγηση. Τα επιβατικά ελαστικά με πέλμα μικρότερο από 1,6 χιλιοστά είναι επικίνδυνα και παράνομα. Αν ένα αυτοκίνητο χρησιμοποιούσε ελαστικά κάτω από το όριο αυτό, η ταχύτητα στην οποία θα άρχιζε η υδρολίσθηση θα μειωνόταν έως και 40%. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το ελαστικό πρέπει να αντικαθίσταται, όταν το βάθος πέλματος είναι 1,6 χιλιοστά.

Οι οδηγοί πρέπει να ελέγχουν τακτικά το βάθος του πέλματος των ελαστικών τους - με μια απλή διαδικασία που μπορεί να γίνει με τη χρήση δεικτών φθοράς πέλματος. Οι δείκτες αυτοί είναι προσαρμοσμένοι σε κάθε ελαστικό. Πολλοί οδηγοί δεν γωρίζουν ότι δεν χρειάζονται ειδικό εξοπλισμό για να ελέγξουν τα ελαστικά τους. Ο Δείκτης Φθοράς Πέλματος είναι ανάγλυφος και εμφανής στις αυλακώσεις του πέλματος του ελαστικού και όταν το πέλμα φθαρεί μέχρι το ελάχιστο αυτό σημείο, το ελαστικό πρέπει να αντικατασταθεί.

Οι καταναλωτές μπορούν επίσης να ελέγξουν το βάθος πέλματός τους χρησιμοποιώντας ένα κέρμα ευρώ, του οποίου η εξωτερική χρυσή στεφάνη θα πρέπει να καλύπτεται από το πέλμα. Όλα και τα τέσσερα ελαστικά πρέπει να ελέγχονται και ο έλεγχος πρέπει να γίνεται σε κάθε αυλάκι σε δύο τουλάχιστον σημεία. Για να μεγιστοποιήσουν τις επιδόσεις και την ασφάλεια των ελαστικών, οι οδηγοί πρέπει να συμμορφώνονται με τον κανονισμό της ΕΕ σχετικά με το πέλμα των ελαστικών. Για τα χειμερινά ελαστικά, οι εθνικοί κανονισμοί, συμπεριλαμβανομένου του βάθους πέλματος, διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να διενεργούνται τακτικοί οπτικοί έλεγχοι για να βεβαιώνεται ότι τηρείται το νόμιμο όριο. Τα ελαστικά θα πρέπει επίσης να είναι φουσκωμένα στη σωστή πίεση, σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή του οχήματος.

Για όλα τα νέα των ελαστικών, μείνετε συντονισμένοι στο ThesElastika.gr

Πηγή: www.tyreaware.org/tread-depth

Εκπτωτικό κουπόνι

Κουπόνι Προσφοράς -10%
για όλους τους χρήστες του ThesElastika.gr για την αγορά καινούργιων ελαστικών σε όλο το δίκτυο συμβεβλημένων βουλκανιζατέρ. Η έκπτωση ισχύει για τα ελαστικά Michelin, GoodYear, Bridgestone, Pirelli, Aeolus και Continental και ισχύει από τους επίσημους τιμοκαταλόγους των εταιριών.  Απλά συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και εκτύπωσε το κουπόνι σου!

©2014 Powered by Neoweb, a unit of Inventics Corporation