Οικολογία & Ελαστικά

α) Όλοι οι συνεργάτες του Ελληνικού Δικτύου Βουλκανιζατέρ & Έμπορων Ελαστικών είναι συμβεβλημένοι και παραδίδουν όλα τα ελαστικά που αλλάζουν σε εταιρία ανακύκλωσης ελαστικών. Οι συνεργάτες μας πληρώνουν  1€* για κάθε επιβατικό ελαστικό και 5.86€* για κάθε ελαστικό έως 1,4μ που αλλάζετε, σε συνεργασία με την ECO-ELACTIKA.gr
* τιμές 2016

β) Τα ελαστικά Michelin, GoodYear , Aeolus, Continental, Bridgestone παράγονται σύμφωνα με τον κανονισμό 1005/2009 και δεν περιέχουν αέρια που βλάπτουν το Όζων

γ) Τα ελαστικά Michelin, GoodYear, Aeolus, Continental, Bridgestone δεν περιέχουν φθοριούχα αέρια θερμοκηπίου, σύμφωνα με τον κανονισμό 842/2006 της Ευρωπαϊκής Ένωσης 

δ) Η κατασκευή όλων των ελαστικών που εμπορεύεται το δίκτυο μας, παράγονται σύμφωνα  με Το Διεθνές Πρότυπο για Διαχείριση Περιβάλλοντος ISO 14001

ε) Πιστοποίηση REACH – Τεχνολογία Πράσινών Ελαστικών. Χάρη στη πιστοποίηση REACH (Registration, Evaluation and Authorisation of CHemicals), τα ελαστικά AEOLUS μπορούν να αποδείξουν ότι τα προϊόντα  είναι ασφαλή και απαλλαγμένα από επιβλαβείς ή / και απαγορευμένες ουσίες. Τα ελαστικά Aeolus έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί την ετικέτα του «AGT»: Aeolus Green Tyre Technology.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

Η οικολογική οδήγηση αφορά την μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και τον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Πολλά όμως εξαρτώνται από τις ατομικές οδηγικές συνήθειες. Ακολουθούν μερικές πρακτικές συμβουλές για το πώς θα αξιοποιήσετε περισσότερο τις ευκαιρίες οικονομίας.

- Ελέγχετε τακτικά τις πιέσεις των ελαστικών, κυρίως πριν από ένα μεγάλο ταξίδι. Η λανθασμένη πίεση ελαστικών αυξάνει την αντίσταση κύλισης και, κατ’ επέκταση, την κατανάλωση.

- Όσο ταχύτερα οδηγείτε, τόσο μεγαλύτερη η αεροδυναμική αντίσταση. Συνεπώς η κατανάλωση αυξάνεται.

- Υιοθετήστε ένα ‘ομαλό’ στυλ οδήγηση, αποφεύγοντας απότομες επιταχύνσεις ή ξαφνικά φρεναρίσματα.

- Επιλέγετε μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο το ταχύτερο δυνατό.

- Αποφύγετε την καταπόνηση του κινητήρα οδηγώντας με ψηλές στροφές (κοντή σχέση στο κιβώτιο)

- Χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό συντηρητικά και, αν δεν χρειάζονται, απενεργοποιείτε όλες τις ηλεκτρικές λειτουργίες, όπως το θερμαινόμενο πίσω παρμπρίζ. Εάν δεν τα χρησιμοποιείτε, αφαιρείτε αξεσουάρ όπως σχάρες αποσκευών και ποδηλάτων, το ταχύτερο δυνατόν, καθώς έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου.

- Αποφύγετε να φορτώνετε υπερβολικά το αυτοκίνητο και αφαιρέστε τα περιττά αντικείμενα από το χώρο αποσκευών.

- Μην βάζετε εμπρός τον κινητήρα εάν δεν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε και σβήστε τον εάν πρόκειται να σταματήσετε πάνω από δύο λεπτά.

- Πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που ελέγξατε για τελευταία φορά την ευθυγράμμιση και τις γωνίες των τροχών; Ένας τακτικός έλεγχος από ειδικό ελαστικών διασφαλίζει ένα ισορροπημένο αυτοκίνητο με ομαλή λειτουργία: σημαντικός παράγοντας οικονομίας στα καύσιμα.


 
ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ

Όλοι γνωρίζουν ότι … δεν φρενάρουμε στις στροφές. Εν τούτοις – προσέξτε τους προπορευόμενους οδηγούς – σχεδόν όλοι μπαίνουν στις στροφές φρενάροντας, ενώ αφήνουν το φρένο μόνον όταν φτάσουν στο κέντρο της στροφής. Και όλοι πιστεύουν ότι είναι τέλειοι οδηγοί αφού ‘δεν φρενάρουν στις στροφές’. Είναι κρίμα που έχουν διανύσει όλη την τροχιά με τα φρένα πατημένα.

Με μία τέτοια οδήγηση, τα ελαστικά – και κυρίως τα μπροστινά - καταβάλλουν διπλή προσπάθεια: να διατηρήσουν την προδιαγεγραμμένη πορεία και – επιπλέον – να αντισταθούν στη δύναμη του συστήματος πέδησης. Πρόκειται για μια ισορροπία δυνάμεων που, αν χαθεί, κινδυνεύει ευστάθεια του οχήματος (και κατά συνέπεια το κράτημα).

Γι’ αυτό είναι ουσιαστικό να φρενάρετε νωρίτερα, να επιβραδύνετε έγκαιρα και – πάνω απ’ όλα – να φρενάρετε κατά το δυνατόν με τους τροχούς σε ευθεία θέση. Έτσι εκμεταλλεύεστε τη μέγιστη πρόσφυση που προσφέρει το ελαστικό πριν στρίψει.Εκπτωτικό κουπόνι

Κουπόνι Προσφοράς -10%
για όλους τους χρήστες του ThesElastika.gr για την αγορά καινούργιων ελαστικών σε όλο το δίκτυο συμβεβλημένων βουλκανιζατέρ. Η έκπτωση ισχύει για τα ελαστικά Michelin, GoodYear, Bridgestone, Pirelli, Aeolus και Continental και ισχύει από τους επίσημους τιμοκαταλόγους των εταιριών.  Απλά συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και εκτύπωσε το κουπόνι σου!

©2014 Powered by Neoweb, a unit of Inventics Corporation